4G netwerk gebouwd op de Noordzee

Tags:

4g, internet

4G

De Belgische telecomwaakhond BIPT heeft een vergunning afgegeven voor de bouw van een klein 4G netwerk op de Noordzee voor de Nederlandse en Belgische kust. Een privaat datanetwerk voor communicatie van en naar windmolens en onderhoudsteams voor het windmolenpark. Vanwege de omvang van het windmolenpark en de afstanden tussen de windmolens is een Wi-Fi netwerk niet geschikt.

Het Bedrijf E-BO Enterprises gaat het kleinschalige 4G netwerk bouwen voor de kust van zowel België als Nederland ten westen van de monding van de Westerschelde. 4G is de benaming voor de nieuwste generatie mobiele communicatie, 4G staat voor de vierde generatie. Het is de opvolger van 3G en zorgt simpel gezegd voor een snelle internetverbinding op je smartphone, tablet of laptop via het mobiele netwerk.

4G netwerk Proximus, Mobistar en Base
De Belgische providers Proximus, Base en Mobistar hebben een vergunning op land voor de 2100 MHz frequentieband, de frequentie voor 4G. De bestaande vergunningen, voor 2G, 3G en 4G, van deze Belgische providers zijn expliciet alleen geldig binnen de grenzen van het grondgebied van het Koninkrijk, dus niet op zee. Base heeft wel vergelijkbare netwerkinstallaties op zee voor windmolenparken, maar niet in dit gebied. En daarom kan een buitenstaander als E-BO hiervoor een vergunning krijgen.

http://www.gsmhelpdesk.nl/nieuws/11276/belgie-bouwt-klein-4g-netwerk-op-de-noordzee