Kabel internet wordt geleverd via uw analoge TV signaal. Dit geeft direct het antwoord op ons onderwerp. Het is niet mogelijk om kabel internet af te nemen zonder analoge TV signaal. Dit betekent voor u dat als u kabel internet besteld of afneemt u direct gebruik kunt maken van het analoge TV signaal en dus analoge TV kunt kijken.

Wat is het voordeel van kabel internet?

Het voordeel van kabel internet is dat deze verbinding hogere snelheden kan leveren. Kabel internet gaat tegenwoordig al tot 120Mb. Het voordeel van kabel internet is ook dat u analoog TV signaal ontvangt en hierdoor in het gehele huis TV kunt kijken via uw Coax aansluiting.

Internetverbindingen via de kabel hebben vaak minder te kampen met storingen aangezien zij werken via de coax kabel. Dit zijn kwalitatief hoogwaardige kabels die goed afgeschermd zijn. Hierdoor zijn de kabels minder gevoeliger voor eventuele storingen van buiten af. Tevens is de afstand tussen uw woning en de wijkcentrale geen probleem en heeft dit geen invloed op de snelheid die u kunt ontvangen.