Om een internetverbinding te kunnen ontvangen heeft u een internetaansluiting nodig. Een internetaansluiting is het fysieke deel van uw internetverbinding en zorgt ervoor dat internet bij u binnenkomt en verbinding maakt met uw modem en computer. Er zijn verschillende soorten internetaansluitingen. Welke aansluiting uw kiest heeft effect op uw snelheid en uw maandprijs.
Soorten internetaansluitingen

ADSL aansluiting

Een ADSL-aansluiting is een internetverbinding die via uw telefoonlijn binnenkomt. De snelheden kunnen oplopen tot 20Mbit/s. ADSL is de goedkoopste aansluiting.

VDSL aansluiting

VDSL is de opvolger van ADSL, maar het deel tot aan de wijkcentrale wordt geleverd via glasvezel. Hierdoor kunnen snelheden oplopen tot 60Mbit/s VDSL is ieder duurder dan ADSL.

Kabel aansluiting

Internet via de kabel komt bij u binnen via de televisiekabel. Voor kabelinternet heeft u een radio en televisieabonnement nodig van een kabelprovider. U krijgt hierdoor ook iets extra’s terug: Een snelheid tot 120Mbit/s!

Veranderen van internetaansluiting?

Door bij ons te kiezen voor uw levergebied krijgt u te zien welke internetaansluitingen er op uw adres beschikbaar zijn. Hieronder vindt u de top 3 van alle internetaansluitingen.

Telefonisch advies?

Wilt u graag van één van onze medewerkers horen wat voor u de beste internetaansluiting is? Dat kan! De medewerkers van onze klantenservice kunnen samen met u een internetaansluiting kiezen die aan uw wensen voldoet.