Zitten uw kabels ook altijd in de knoop? Of vindt al die bedrading gewoon geen mooi gezicht en wilt u meer flexibiliteit in en om het huis met uw laptop? Draadloos internet biedt in deze gevallen mooie uitkomst.

Als u kiest voor draadloos internet, dan ontvangt uw computer een draadloos signaal vanuit uw modem of router. Op deze manier kunt u overal in huis (indien het bereik dat toelaat) gebruikmaken van uw internetverbinding zonder kabels. Uiteraard dient uw computer of laptop uitgerust te zijn van een draadloze netwerkkaart of een draadloze netwerk adapter in de vorm van een USB stick.

Welke aanbieders bieden draadloos internet aan?

Via alle aanbieders is het in principe mogelijk om draadloos te internetten. Draadloos internet is namelijk niet anders dan gewoon internet, maar dan met andere apparatuur. Veel aanbieders bieden een draadloos modem gratis bij het pakket, sommigen tegen betaling. Indien u geen draadloos modem wilt ontvangen, is het mogelijk een standaard modem te bestellen zodat u zelf een router kunt aanschaffen voor de draadloze verbinding.

Wat zijn de mogelijkheden voor draadloos internet?

  • U bestelt een draadloos modem. Soms krijgt u deze gratis en soms betaalt u hiervoor extra.
  • U bestelt een basismodem en een router. De router sluit u aan op uw modem. Zo heeft u alsnog een draadloze internetverbinding.
  • U bestelt een abonnement en u koopt zelf ergens anders een draadloos modem of router. In de meeste gevallen ontvangt u een gratis modem bij uw pakket.

Waar u ook voor kiest, u dient er rekening mee te houden dat de snelheid via een draadloze internetverbinding altijd iets lager zal zijn. Het is daarom verstandig om voor een snelle verbinding te kiezen, waarmee u draadloos ook kunt genieten van snel internet.