Één van de diensten die via het internet geleverd kan worden is digitale televisie. Internetaanbieders combineren steeds vaker telefonie en televisie bij hun abonnement. Bij digitale televisie via het internet wordt uw televisie signaal geleverd via uw internetverbinding. Een deel van uw internetsignaal wordt gereserveerd voor uw internet en een deel voor uw televisie. Het is dus absoluut geen probleem om tegelijkertijd te surfen op het internet en televisie te kijken.
Om gebruik te maken van digitale televisie heeft u een ontvanger/decoder nodig om het signaal om te zetten naar digitale kwaliteit aangezien een televisie niet direct het digitale signaal begrijpt. De ontvanger/decoder ontvangt u bij uw bestelling voor digitale televisie.

De voordelen van digitale televisie

Het bekijken van digitale televisie heeft vele voordelen. U krijgt digitale beeldkwaliteit, perfect geluid, in de meeste gevallen een uitgebreider zenderaanbod en de mogelijkheid om te kunnen pauzeren, terugspoelen en opnemen met een harddiskrecorder. Uiteraard is digitale televisie beschikbaar op alle toestellen met en scart aansluiting.

Beschikbaarheid van digitale televisie via internet

Om digitale televisie te ontvangen via het internet te ontvangen heeft u uiteraard een internetsignaal nodig. De aanbieder van digitale televisie en internet dienen gelijk aan elkaar te zijn om beide via hetzelfde modem te kunnen leveren. Tevens heeft u hier een ander modem voor nodig dan voor alleen internet . Dit modem ontvangt u vanuit uw aanbieder en is in de meeste gevallen gratis, tenzij anders vermeldt. Ook is het belangrijk dat uw internetsnelheid hoog genoeg is. Uiteraard wordt dit eerst door de aanbieders bekeken zodat u er niet aan vast zit indien zij niet kunnen leveren.

Er zijn verschillende manieren om digitale televisie te ontvangen:

Digitaal via de kabel (DVB-C)
Digitaal via de ether (DVB-T)
Digitaal via de satelliet (DVB-S)
Digitaal via de telefoonaansluiting (ADSL)

De voordelen van digitale televisie:

  • Met digitale televisie heeft u haarscherp beeld
  • Met digitale televisie geniet u van digitaal geluid
  • Met digitale televisie kunt u gewoon gebruik maken van uw huidige televisie
  • Met digitale televisie heeft u vaak een ruimer zenderaanbod
  • Met digitale televisie kunt u gebruik maken van extra diensten

Beschikbare diensten in combinatie met internet:

  • Digitale televisie over uw internetverbinding
  • Vaste telefonie over uw internetverbinding (voip)
  • Alles-in-1 abonnement; Alles via één aanbieder
  • Anti-Virus diensten bij een internetabonnement
  • Anti-spam diensten bij een internetabonnement