Met een schotelantenne en een bijbehorende decoder kunt u televisie bekijken via de satelliet. De aanschaf van de producten liggen hoger dan bij de concurrenten, maar de maandelijkse kosten zijn daarentegen een stuk lager. Net als bij digitale televisie via de ether kunt u satelliettelevisie ook ontvangen in uw vakantiewoning of caravan. Het zenderaanbod via de satelliet is het grootste van allemaal. U kunt bijna alle zenders van de wereld ontvangen.

Voordelen van digitale televisie via de satelliet

Televisie van de satelliet is overal in België beschikbaar en men geeft aan dat u vijf keer scherper beeld ontvangt met heldere kleuren en een sterker contrast. Ook kunt u genieten van een adembenemend geluid. Indien u de maandkosten vergelijkt met andere aanbieders zult u zien dat u bij de satelliet aanbieders voordeliger uit bent.

Beschikbaarheid van digitale televisie via internet

Het signaal van satelliet televisie blijft ook in de meeste afgelegen gebieden optimaal en overal in België beschikbaar. Beschikbaarheid in het buitenland is technisch gezien geen probleem, maar wettelijk gezien niet toegestaan. Het bereik van het signaal is uiteraard afhankelijk van de grootte van uw schotel.

Andere manieren om digitale televisie te ontvangen. Er zijn verschillende manieren om digitale televisie te ontvangen:
Digitaal via de kabel (DVB-C)
Digitaal via de ether (DVB-T)
Digitaal via de satelliet (DVB-S)
Digitaal via de telefoonaansluiting (ADSL)

De voordelen van digitale televisie:

  • Met digitale televisie heeft u haarscherp beeld
  • Met digitale televisie geniet u van digitaal geluid
  • Met digitale televisie kunt u gewoon gebruik maken van uw huidige televisie
  • Met digitale televisie heeft u vaak een ruimer zenderaanbod
  • Met digitale televisie kunt u gebruik maken van extra diensten