De kabelmaatschappijen binnen België bieden digitale televisie via het kabelnetwerk aan. Je neemt dan digitale televisie per televisie en niet per huishouden af. Dit betekent dat je ervoor kan kiezen om bijvoorbeeld alleen in de woonkamer gebruik te maken van de beste beeld- en geluidskwaliteit, terwijl de andere televisies gebruik maken van het analoge signaal dat uw standaard hierbij ontvangt. Zonder het analoge signaal is het namelijk niet mogelijk om gebruikt te maken van digitale televisie van de kabel. Er hoeft geen extra apparatuur te worden aangeschaft, u heeft alleen een ontvanger/decorder aan te schaffen. Deze ontvangt u in de meeste gevallen gratis bij uw abonnement. Het installeren van een ontvanger/decorder is zeer gemakkelijk en kunt u vergelijken met het aansluiten van een videorecorder.

Voordelen van digitale televisie via de kabel

Bij digitale televisie heeft een groot voordeel ten opzichte van digitale televisie via internet. U ontvangt namelijk standaard analoge televisie bij het pakket. Dit is trouwens verplicht aangezien hierover het signaal wordt geleverd (ook eventueel voor uw kabelinternet). Doordat u het analoge signaal ontvangt kunt u ervoor kiezen om slechts op één televisie in uw woning digitale televisie te nemen. U bent niet verplicht om extra ontvangers/decoders aan te schaffen voor de andere televisies. U kunt op de andere televisies standaard gebruik maken van de analoge zenders.

Beschikbaarheid van digitale televisie via internet

Indien analoge kabeltelevisie bij u beschikbaar is kunt u in de meeste gevallen ook digitale televisie via de kabel ontvangen. U heeft hiervoor alleen een ontvanger/decoder nodig vanuit uw kabelaanbieder. In de meeste gevallen ontvangt u deze gratis bij uw televisie of alles-in-1 pakket.

Andere manieren om digitale televisie te ontvangen. Er zijn verschillende manieren om digitale televisie te ontvangen:
Digitaal via de kabel (DVB-C)
Digitaal via de ether (DVB-T)
Digitaal via de satelliet (DVB-S)
Digitaal via de telefoonaansluiting (ADSL)

De voordelen van digitale televisie:

  • Met digitale televisie heeft u haarscherp beeld
  • Met digitale televisie geniet u van digitaal geluid
  • Met digitale televisie kunt u gewoon gebruik maken van uw huidige televisie
  • Met digitale televisie heeft u vaak een ruimer zenderaanbod
  • Met digitale televisie kunt u gebruik maken van extra diensten